12 april 2018 / soul searching / Barry Spendlove / Healing Tao instructor / werken aan je gezondheid, lichaamshouding, energie

Hoe ben ik toch terecht gekomen in de Healing Tao en Associate Instructor geworden? Twee jaar geleden had ik nog een drukke baan als projectmanager bij Sanoma. En nu heb ik een switch gemaakt naar een baan waar ik heel blij van wordt en die privé ook veel voordelen heeft. Nieuwsgierig? lees hieronder verder over mijn reis.

In 2010 ben ik begonnen met Healing Tao en Qigong. Ik had al heel lang het idee dat ik wat moest gaan doen om wat meer bij me zelf te komen maar ik wist niet wat. Tot ik bij Groupon een aanbieding voorbij zag komen om Healing Tao en Qigong te gaan doen. Ik had geen goed idee wat het was, maar het klonk lekker. Een beetje bewegen, een beetje meditatie en je energie zou ook weer op pijl komen. Dat kon ik wel gebruiken. Ik was doodmoe. En het heeft de belofte niet te kort gedaan. Het was heerlijk. Een leuke juf en leerlingen en ik kon gewoon meedoen. Ik hoefde niks te kunnen. En dat werd ook vaak herhaald in de les: ‘niet je best doen’. Nou dat was nog best moeilijk. Zeker als je de rest van je tijd overal je best voor doet.

healing tao retraite in cadaquesZeker 5 jaar heb ik getraind en ik voelde me een stuk fitter. Maar ik zat nog steeds vast voor mijn gevoel. Nadat mijn werk was opgehouden omdat de hele afdeling op straat was gezet had ik nog meer tijd om eens even lekker met mezelf bezig te zijn. Na bijna 1,5 jaar soul searching en diverse opleidingen (meditatie docent, non-violent communication, rebalancing vroegen in 1 week twee vriendinnen waarom ik niet wat met Healing Tao ging doen. Blijkbaar droop mijn enthousiasme me van me af als ik er over sprak maar ik had het zelf niet door. Nadat ik nog even bij mezelf had gecheckt of het echt een goed idee was, heb ik de koe maar eens bij de hoorns gevat en gewoon begonnen.

Eerst maar weer eens beginnen met trainen dacht ik. Gelukkig vond mijn oude juf het ook een goed idee. In april ga ik me certificeren bij Barry Spendlove (wat een naam heeft die man toch) in Wales. Ik heb er veel zin in om eindelijk de Tao met jullie te kunnen delen.

Vanaf deze plek ga ik jullie op de hoogte houden van mijn belevenissen met de Tao.