Mijn reis

over hoe ik blij werd met mijn pad

blij met mijn pad - happy met tao

De ontdekkingsreis naar mezelf begon al heel jong. Ik worstelde met de vraag wie ik was en wat ik hier op aarde deed. Antwoorden zocht ik in boeken, in kennis, in mijn hoofd. Mijn gevoel was een onbekende wereld, pijnlijk en het beangstigde me. Ik zocht steeds meer naar een weg ervandaan. Ik raakte steeds verder van mezelf af. Ik snapte niks van mezelf. Ik voelde me verloren en alleen. Ik hield me staande door een drankje en stoer, defensief gedrag. Ik gaf niet op. Ik studeerde af in Strafrecht, maakte carrière als projectmanager, vond Lawrence waar ik twee kinderen mee kreeg. Ik leefde en ik zat moervast.

Ik besloot mijn passie te gaan zoeken. Geen idee hoe. Sprong in het diepe hoort namelijk bij mij! Ik stopte in 2017 als projectmanager. Probeerde meditatie docent en ik werd uiteindelijk in 2018 docent Healing Tao & Qigong. Het voelde als een begin. Ik omarmde mijn oerangst en startte de opleiding Rebalancer.

Eind 2019 neem ik weer een sprong. Waar anderen beren op de weg zien, zie ik ze niet. Of zoals mijn eerste Rebalancing docent tegen me zei bij het afstuderen: ‘Angélique denkt niet out of te box, ze heeft geen box’. Voor mij was een praktijkboot in de Roversbroekpolder in Lisse een logische stap.. Helemaal passend in contact met de aarde en natuur maar ook op het bewegende water met mijn verleden als (zee)zeiler en watervrouw.

In november 2021 ben ik afgestudeerd als Rebalancer®. Tijdens deze opleiding ben ik door zelfonderzoek en veel lichaams- en ademwerk vertrouwd geraakt met mezelf, mijn gevoelswereld en alles wat mij Angélique maakt. Ik weet wat mijn basiswonden zijn: ik ben niet veilig, ik hoor er niet bij, ik kan het niet. Het verbaast me nog steeds hoe ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenissen mij in zo’n wond kunnen raken. In een nano seconde komt eerst de oerangst van doodgaan opzetten. Als ik het niet in de gaten heb, start mijn oude defensieve patroon op. Als ik het wel door heb, gun ik het mezelf om de pijn te voelen. Verdriet en angst mogen er zijn en hoeven niet overschreeuwd of weggestopt te worden. Alles in mij ontspant. Er is een stukje van mij geheeld. Wat voelt het vrij dat alles in mij er mag zijn. Ik zit niet meer vast.

Ik voel oer-vertrouwen, ik ben vrij!

Mijn kwaliteiten

Ik sta met beide voeten op de grond, in het hier en nu. Ik houd van humor en openheid.. Ik ben volledig vrij en ik volg mijn impulsen waarvan ik vooraf niet weet waar ze me brengen. Mijn intuïtie is sterk en ik vertrouw er volledig op. Mijn handen en voeten weten de weg. Ik volg ze in een diep vertrouwen dat er precies komt wat nodig is. Waar ik ben, is niets raar en is alles welkom. Waar ik ben, is het veilig. Want ik ben helemaal aanwezig.

Mijn passie

Het is mijn passie om mensen te begeleiden de weg naar zichzelf terug te vinden. Uit je hoofd, in verbinding met je hele lijf. Ik gun het iedereen in vrijheid te zijn, wie je écht bent!