Aanraken. Ben jij er ook zo aan toe?

Vanaf 15 december met jezelf, in jezelf, bij jezelf. Het kan confronterend zijn. Het kan rustgevend zijn. Wat was het voor jou? Heb je tijd genomen om meer naar binnen te keren. Jezelf te onderzoeken. De tijd genomen om te voelen. Waar je anders aan voorbijgaat. In de drukte en haast van het huidige leven.

En wat heb je gevoeld? Wat kwam naar boven? Wat zat in je opgesloten en verlangde naar licht? Naar gevoeld worden. Naar er mogen zijn. Eindelijk. En dan daarna de ontspanning. Als de spanning die gepaard ging met het vast houden, het inhouden, het jezelf beperken, jezelf beschermen, eindelijk mag loslaten.

De explosie van licht, ruimte, energie die dan plaatsvindt in je lijf. Dat je voelt dat je weer leeft. Dat je alles weer kunt kiezen. Dat je de vrijheid ervaart die het leven je biedt. En wat een energie dat geeft. Heerlijk, dat is wat voelen bij je kan losmaken.

Overleven

 Je kunt in je eentje proberen te voelen in je lijf. Maar als je dat vaak geprobeerd hebt en je hoofd babbelt er lekker op los en komt met allerlei gedachten, overtuigingen en redenen om weg te blijven bij wat in jou is. Omdat het weet dat dit veilig is. Hoe het nu is.

Er is ook de mogelijkheid om voelen te leren door aangeraakt te worden. Bij een goede start in je leven wordt je al vanaf je geboorte door je moeder aangeraakt. Op je huid. Je blote huid. Dit geeft een diep gevoel van hechting, erbij horen, er mogen zijn, gezien worden, je eigen plek hebben, goed genoeg zijn. Als daar om de een of andere reden wat mis in gaat, gaat je lichaam in een overlevingsstand. Je gaat je terugtrekken, stiller zijn. Of juist extra op de voorgrond treden door meer geluid te maken, meer te eten of drinken. Iedereen heeft zijn eigen strategieën. Hoe knap van het lijf dat het alles uit de kast haalt om je in het leven te doen blijven.

Voelen door aanraken

Wat zou het fijn zijn om het even niet alleen te hoeven proberen. Als je hulp kunt vragen en krijgen. Dat je in de veiligheid en geborgenheid bij een ander samen kunt leren voelen. Net als je moeder je vroeger zou vasthouden. Waardoor het moeiteloos gaat, alsof je nooit anders hebt gedaan. Dat je merkt dat je kunt voelen, net als elk ander. Wat een overwinning zou dat zijn voor je zelf. Ja, ik kan voelen. Ik heb emoties en ik durf ze allemaal te voelen.

Wil jij ook aangeraakt worden?

In mijn praktijkboot ben je van harte welkom. Je kunt zelf een afspraak maken en je eerste stap zetten.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.